Rózsakörtánc-szertartás

Hamarosan újabb időpontot szervezek :) csodás táncokra fel :) 

 

Annyira szépséges volt az ősfás parkban örömtáncolni Teliholdkor Drágák, hogy most egy teljesen más hangulatú, de nem kevésbé varázslatos alkalomra invitállak, a nyár végén, új korszakba lépvén....

Kedvesek! csodás Teliholdas Teremtő Örömtáncunk után, az új kezdeteket, a Teremtés csíráit, egy új ciklus ébredését is ünnepeljük Újholdkor, augusztus 30-án, pénteken, Vénuszi napon, este 19-21h között az Erzsébet Parkban, szakrális körtáncokkal és szertartással.
Ott leszünk, ahol az esküvőnk volt, csodás fák árnyékában, keresztutaknál, de kis tisztáson, gyertyákat is gyújtunk majd. 
Találkozunk 18.30-kor egy gereblyével vagy erős seprűvel felszerelkezve (ha kocsival jössz) a tér tisztitásához, a Villa Grande utcai parkolójánál. Hozz Magaddal pici megosztanivaló harapnivalót, vizet, ha szükséges pokrócot és kendőt. 
Kezdés 19h, befejezés kb. 21h. Már sötét lesz, így hozz elemlámpát is, ha szeretnél. 

"Ahogy ébred valódi mély női lelkünk, Méhünk Lelke, úgy vágyunk egyre inkább belépni ősi tudással, intuícióval, emlékekkel, örömökkel, és gyógyítanivalóval teli rituális terébe, újra meg újra, hiszen itt találkozunk női esszenciánk forrásával. 
Ide nem vezetnek -izmusok, előadások és tudományok, a művészet, a mozgás, a tánc, az alkotás, a mesék, a szertartások misztikus útjain barangolva fedezhetjük fel saját ösvényünket, a saját Rengeteg Erdőnkbe, titkos kincses Eredő Erőnkhöz. 
Saját méhünkhöz saját nyelvén kell szólnunk. És Ő válaszolni fog. Megtanulni egy új nyelvet, időbe telik. Visszatérni Testünk Mély Bölcsességéhez, időbe telik. 
És ez egy rendkívül értékes, önmagadra szánt idő. Ne sajnáld magadtól!"

Rendszeres programjaimmal ehhez nyújtok Neked segítő kezet és szívet, szeretetteli megtartó női körben. 
Várlak szeretettel! az eseményre kérlek jelentkezz be személyes üzenetben. Minimum létszám 8 fő.

Kép: Charlene Murphy
Idézet: saját, csakis nevemmel és linkemmel felhasználható.

https://www.facebook.com/events/666068350579485/

A táncokhoz semmilyen előképzettség vagy táncos tudás nem szükséges, megosztanivaló harapnivalót elfogadunk, amit együtt eszünk meg :) két órát fogunk táncolni, az esemény díja 2500 Ft.
Jelentkezz be kérlek személyes üzenetben nálam messengeren vagy sms-ben: 70 333 4693.
Várlak szeretettel! Annarózsa

A Tánc, ahogy a Szerelem is, szakrális egyesülés az istenivel, ehhez járul az a módosult, kitágult, örömben lebegő, szeretettől ragyogó energia is, amibe mindkettő során kerülhetünk... ez mindennek az íze, a Rásza, a Rózsa, mindennek értelme. 

Érezzük ezt át most együtt a körtáncok erejével! 
Az est párosan is és pár nélkül is nagyon élvezhető! Lányok hosszú szoknyában gyertek kérlek!
 

Szakrális körtánc

Az emberek megtapasztalhatják és értelmezhetik a táncot önmaguk számára, és átélhetik azok gyógyító, felszabadító erejét.

“Miután egy életet töltöttem a tánccal,
felismertem, hogy a tánc mozgáson keresztül
történő meditáció, belépés a csendbe,
ahol minden mozdulat imává lesz.”
(Bernhard Wosien)

A Szakrális körtánc eredetét tekintve a skóciai Findhorn Közösségből indult és terjedt el a világon a 70-es években Bernhard Wosien bajor balettmester és lánya Maria-Gabriele közreműködésével. Ők különböző népek ősi, hagyományos táncait gyűjtötték össze azzal a céllal, hogy az embereknek segítsenek visszatalálni ősi tudásukhoz a táncon keresztül.

Az emberiség életének már ősidők óta szerves része volt a tánc, átszőtte mindennapjaikat, tánccal hangolódtak rá a természet ritmusaira, körforgására és segített nekik megérteni helyüket a világban.
Wosien szerint „A tánc mindig is az isteni misztérium megnyilvánulásának leképezése volt.”
Élni annyit jelentett, mint táncolni.
Az ősi tánc első formája a zárt körtánc volt, amely a világrend egységét, teljességét fejezte ki, és visszatükrözte a bolygók keringését és a világegyetem lüktetését.

Ma is, amikor összeáll egy kör, tapintható energiaáramlás indul el és a fizikai kapcsolódáson túl mélyebb szinteken történnek kapcsolódások önmagunkhoz, egymáshoz.

A körtáncban a lépések, koreográfiák egyszerűek, könnyen megtanulhatók. A hangsúly egy olyan tér megteremtésén van, ahol az emberek megtapasztalhatják és értelmezhetik a táncot önmaguk számára, és átélhetik azok gyógyító, felszabadító erejét.

A foglalkozások két részből állnak. Az első részben dinamikus, gyors táncokkal segítjük a hétköznapi gondok, terhek elengedését és a bennünk levő öröm felszabadulását. A második részben a lassabb, meditatív táncok az elmélyülést segítik. A táncok között rövid szüneteket tartunk, hogy megfigyelhessük az egyes táncok hatásait, belső történéseinket.
A táncokkal szorosan kapcsolódunk a természet ciklusaihoz, ünnepeihez és így próbálunk ráhangolódni azokra. Ha szeretnéd megtapasztalni a körben táncolás közösségi erejét, akkor szeretettel várlak a foglalkozásaimon!


"Az Istenmegvalósítás legmagasabb szintje nem a kölcsönös szeretet, hanem a szerelmi viszony. Azok, akik csak a materializmus szűrőjén keresztül képesek szemlélni (és nem látni) a jelenségeket, ebben éretlen túlzást éreznek, aki viszont már volt szerelmes, pont az ellenkezőjét látja. Ő tudja azt is, hogy a szerelmi viszony páratlan élménye nem a szexualitás, hanem a tánc. A szerelmes elfogadja Isten felkérését és táncol az Istennel. Lelke könnyekbe borul, elméjét a szerelem eksztázisa ringatja révületbe. 

A védikus irodalom legmagasztosabb tanításának összefoglaló leírását a Srímad Bhágavatam nevű írásban találjuk. Ennek X. éneke, szaknyelven a Summum Bonum, részletes leírást ad Isten és legodaadóbb hívei, a gópik (tehénpásztorlányok) közös táncáról. Ez a tánc nem más, mint örömünnep. Olyan állapot, melyben az isteni önmagát szereti. Az eredeti természet találkozása ez a tőle elszakadt természettel, a szerelmes találkozása rég nem látott kedvesével. Ily módon újratalálkozás, mely eksztatikus érzelemkitöréssel jár. Aki Istennel táncol, kilép ebből a világból, nem csodát él át, hanem csoda feletti valóságot, beengedi a lelki világot az anyagiba és felszámolja a kettő közötti különbséget.

A szanszkrit rása szó ízt jelent, a latin rasa tisztát, a magyar rózsa pedig (ha mondjuk csak a vörös árnyalatú rózsáról beszélünk) a szerelem megnyilatkozását. A három jelentést egybeszőve tehát azt kapjuk: a szerelmi érzés tiszta íze. A magyar rózsa szó más színárnyalatokkal való egybekapcsolásával további jelentéstartalmakkal egészíthető ki a rásza – Isteni – tánc, vagyis az örömtánc összképe: a fehér rózsa nagyrabecsülést, alázatosságot, ártatlanságot, titoktartást és csendet jelképez, a rózsaszín a kecsesség jele, a sárga az örömé és a vidámságé. Ilyen tehát a tánc az Istennel. Tiszteletteljes, ártatlan, titkos, finom és vidám. A rásza tánc a beavatottak tánca. Beavatott pedig az lehet, aki átadta magát az Istennek és akit az menedékébe fogadott, tehát kegyelemben részesült.
Az isteni tánc nem köthető helyhez és időhöz. Aki Istennel táncol, az állandóan a lelki világban van, mégha külső szemmel úgy is néz ki, mint egy átlagos ember. Lelkében tűz ég, szívében a zenét hallja. Szüntelenül társulásra vágyik. Kapcsolatra a magasztossal. Eszét veszti, hogy aztán átadhassa azt a lelki érzékelésnek, majd megjelennek rajta az eksztázis szimptómái.

Csak ő tudja, hogy milyen a valódi szerelmi együttlét, a tiszta lelki szeretkezés. Mert a lelki szeretkezés csakis lélek által történhet meg, annak a testhez már semmi köze nincsen. Isten két része egyesült benne, melyek szerelmetesen ünneplik egymás létét. A szerelmi együttlétben megszűnik a kettő, a kétfajta minőség és egyedül a mennyiségi tényező válik lényegessé, ahogy az eksztázis érzése fokozódik. Az isteni táncban az egyéni lélekszikra kiszakad a relatív létből és belezuhan az öröklétbe, szerelembe esik a mindenséggel. Szíve reszket és elönti a szolgálat természetes hajlama. Olyan ez, mint az egyik pillanatról a másikra történő rácsodálkozás valamire. Minden, ami addig bent volt kívülre kerül, s az időtlenségen keresztül a fény megtölti, majd kitölti az embert. A szív kiterjed, a torok pedig először összeszorul, utána vagy utat enged a fénynek és a lélek önfeledt ének szóban fakad ki a mindenség felé, vagy a tüdő hatalmas lélegzetet vesz, és magába olvasztja a mindenséget, megtelve alázattal, szemérmesen lesütve szerelemtől izzó szemét. A rózsa tánc gyakori kísérőeleme a dicsőítő ének, vagy az önfeledt, a lélek eredeti természetéből táplálkozó, ösztönösen kibomló, eksztatikus, felszabadult életigenlő üvöltés. Az élet pedig Isten.

A Védák legfontosabb üzenete tehát az, hogy: táncolj! Járj menyegzőt Istennel, köss házasságot a mindenhatóval. Add fel a keresés minden változatát, és egyszerűen csak merülj el a szerelemi érzésében! Ízleld meg a rásza tánc mézének nektárját! Ez a révülés legmagasztosabb útja!"