Szakrális körtánc

Szakrális körtánc foglalkozások 2023 tavaszán is lesznek! Április 15-én szombat 16-18h és május 7-én vasárnap 10-12h között, hozhatod kislányaidat is.  Bejelentkezés Annánál.

Részvételi díj 4000 Ft. Várlak szeretettel! 

“Miután egy életet töltöttem a tánccal, felismertem, hogy a tánc mozgáson keresztül történő meditáció, belépés a csendbe, ahol minden mozdulat imává lesz.”

A Szakrális körtánc eredetét tekintve a skóciai Findhorn Közösségből indult és terjedt el a világon a 70-es években Bernhard Wosien bajor balettmester és lánya Maria-Gabriele közreműködésével. Ők különböző népek ősi, hagyományos táncait gyűjtötték össze azzal a céllal, hogy az embereknek segítsenek visszatalálni ősi tudásukhoz a táncon keresztül.

Az emberiség életének már ősidők óta szerves része volt a tánc, átszőtte mindennapjaikat, tánccal hangolódtak rá a természet ritmusaira, körforgására és segített nekik megérteni helyüket a világban.
Wosien szerint „A tánc mindig is az isteni misztérium megnyilvánulásának leképezése volt.”
Élni annyit jelentett, mint táncolni.
Az ősi tánc első formája a zárt körtánc volt, amely a világrend egységét, teljességét fejezte ki, és visszatükrözte a bolygók keringését és a világegyetem lüktetését.

Ma is, amikor összeáll egy kör, tapintható energiaáramlás indul el, és a fizikai kapcsolódáson túl mélyebb szinteken történnek kapcsolódások önmagunkhoz, egymáshoz.

A körtáncban a lépések, koreográfiák egyszerűek, könnyen megtanulhatók. A hangsúly egy olyan tér megteremtésén van, ahol az emberek megtapasztalhatják és értelmezhetik a táncot önmaguk számára, és átélhetik azok gyógyító, felszabadító erejét.

A foglalkozások két részből állnak. Az első részben dinamikus, gyors táncokkal segítjük a hétköznapi gondok, terhek elengedését és a bennünk levő öröm felszabadulását. A második részben a lassabb, meditatív táncok az elmélyülést segítik. A táncok között rövid szüneteket tartunk, hogy megfigyelhessük az egyes táncok hatásait, belső történéseinket.
A táncokkal szorosan kapcsolódunk a természet ciklusaihoz, ünnepeihez és így szívből ráhangolódni azokra. Ha szeretnéd megtapasztalni a körben táncolás közösségi erejét, akkor szeretettel várlak a foglalkozásaimon!

Körtánc mesterem: Farkas Andrea (www.farkasandi.hu), és Balázs Katalin (Kitka)

Idézet: Bernhard Wosien