Steiner Attila

 
 
Életutam: A természet és az állatok szeretete mindig nagy szerepet játszott az életemben, ennek hatására jelentkeztem az Állatorvosi Egyetemre, ahol 1992-ben szereztem diplomát. Tudományterületem később az ornitológia lett.
A WWF Magyarország Természetvédő Szervezetnél 5 évet dolgoztam. Ám gyakorlati ember lévén, szerettem volna az élő természettel közvetlenebb kapcsolatot tartani. Ezért 9 éve, és jelenleg is az ökoturizmusban dolgozom, madarász és természetjáró túrákat vezetek, főként angol és nyugat-európai irodák felkérésére, Kelet-Európában és Afrikában, ami 1-2 hetekre elszólít majd a későbbiekben is.
 
A masszázs iránt először mint felfrissülést, izmaim átgyúrását vágyó vendég kezdtem érdeklődni. Évekig jártam svédmasszázsra, míg megfogalmazódott bennem a gondolat, hogy magam is megtanuljam ezt az alap masszázsfajtát. Miután elkezdtem a gyakorlatban is alkalmazni a svédmasszázst, felébredt az érdeklődésem más masszázsok iránt is. Megtanultam a kínai, majd az indiai ayurvédikus masszázst is. Mindkettőben az fogott meg, hogy mögötte évezredes tudás és tapasztalat áll, és mindegyik holisztikus módon közelít a masszázshoz, az emberi szervezethez, a betegségek megelőzéséhez. 4 éve történt, hogy egy októberi napon megérkezett az életembe a lomi lomi masszázs. Az első 2 alkalom után éreztem, hogy rátaláltam valamire, ami nagyon mélyen megszólított. Rövidesen el is kezdtem a lomi lomi nui alaptanfolyamot Überhardt Ancsánál. A tanfolyamon nem csak a masszázst tanultuk meg, hanem a huna filozófiáról, a gyógyítás és lelki fejlődés ősi hawaii tudományáról is ismereteket szereztünk. Masszázstudásomat a későbbiekben Till Adél haladó kurzusain mélyítettem el. Mióta ismerem és gyakorlom a lomi lomi masszázst, más masszázs gyakorlatilag nem is érdekel. Annyira megfogott a szépsége, viszonylagos egyszerűsége, szentsége és teljessége, hogy nem érzem szükségét az egyéb technikák alkalmazásának. Nem véletlenül hívják a masszázsok királynőjének. Ajánlom mindenkinek, aki a felfrissülés, ellazulás mellett szeretne valami többet is kapni, aki szeretne a szeretetteli érintés által kiszabadulni a mindennapokból, hogy részt vegyen egy csodás spirituális utazáson önmaga mélyebb megértése felé.
Szeretettel várlak! Attila
Egy szép videó: https://www.youtube.com/watch?v=2tAXNrqBE0s
Látogass el fb masszázsoldalamra is: https://www.facebook.com/masszazsaloha/

Aloha!

Jól emlékszem az első lomi lomi masszázsra, amit kaptam. Újdonságként hatott a masszázs felépítése, feszült figyelemmel vártam és követtem minden egyes új fogást, mozdulatot. Nagyon tetszett, hogy mennyire új és érdekes minden, de figyelmem nem lankadt szinte egy percre sem. Egész egyszerűen nem tudtam átadni magam a mozdulatoknak, nem voltam képes elmerülni bennük, ellazulni, feloldódni a gyengéden hullámzó, folyamatos érintésben. Pedig éreztem és tudtam, hogy ez most valami más, mint az eddigi masszázsok, sokkal mélyebb, sokkal szakrálisabb. Az első alkalommal azonban mégis csak újszerűsége, izgalmassága érintett meg.

Amikor másodszorra mentem masszázsra, már nem annyira a mozdulatokra figyeltem, hanem elkezdtem befelé irányítani a fókuszt. Már képes voltam magam néha elengedni, hagyni, hogy a masszázs „csak” megtörténjen velem. De még mindig kíváncsian vártam az újabb érdekes fogást, mozdulatot, érintést.

Kis időbe és további masszázsokba tellett, mire megtanultam, hogy mélyeket lélegezzek, teljesen kikapcsoljam a külvilágot és átadjam magam a masszázsnak. A kezdeti érdekes, izgalmas élményt felváltotta a teljes belefeledkezés és ellazulás. Szépnek éreztem magam masszázs közben, jól esett, hogy csak velem foglalkozik a masszőr, minden figyelmét rám irányítva. Elhittem, hogy megérdemlem ezt a kényeztetést, törődést, figyelmet és szeretetet.

Jó feltöltődést! Várlak szeretettel!