Rózsakapu: az (újjá)születés szakrális szertartásai

Rózsakapu-Életkapu 3 napos elvonulás már végzett (kismama) jógaoktatók, szülés előtt álló, vagy arra készülő hölgyek, és érdeklődők részére ♥

2020. július, részletek hamarosan!

Hívunk Téged a Babarózsa Kismama jógaoktató képzés záró, 3 napos hétvégéjére, amit Mihályfi Mártival közösen tartunk, és a szülés energetikai, spirituális terét, valamint a szülés előtti, utáni és Tündérkeresztelő szertartásokat helyezve a fókuszba, az (újjá)születésnek szentelünk. Hiszen nemcsak babát hozunk a világra, hanem számtalan szellemi és fizikai "szülés"ünk is lehet, amikor ötleteket, vágyakat, álmokat, teremtéseket hozunk le fizikai szintre. Önmagunkat is újjászüljük életszakaszról életszakaszra, esetleges nagy változások, válságok és krízisek után. Saját születésünk és szülésünk mikéntjei a változással való együttélésünket is befolyásolják.
Ez a három nap segíti a születés-szülés sebek gyógyítását, felkészít és ráhangol természetes női energiáidra, ciklusodra, a szertartások tágas és szeretetteli keretet és támogatást adnak az újjászületésedhez.
Lesz: Életkapu-Aranykapu előadás Mihályfi Mártival
Kismama jógaórák, ahol a végzősök vizsgáznak
Szülésre bocsátó, szülést lezáró és Tündérkeresztelő szertartások
Meditációs és bodywork születés
Ajurvédikus és aromaterápiás, jógás és gyógynövényes praktikák a szülés és a gyermekágy körül
... és egy csodálatos női kör :)

A tábor díja teljes ellátással, szállással 2 éjszakára, minden programmal: 45.000 Ft. Jelentkezni lehet személyes üzenetben Annarózsánál. Maximum 4 külsős ittalvós vendéget tudunk fogadni, így jelentkezz időben! Várunk szeretettel!

A tábort tartja: Mihályfi Márti, néprajzkutató, szüléstámogató dúla, és S. Gergely Annarózsa, BA diplomás Vaisnava jógamester, Hatha-Női-Kismama jógaoktató, táncoktató, kineziológus és dúla.
https://www.facebook.com/marta.mihalyfi.3
www.shantijogastudio.hu/annarozsa

Márti előadásának- napjának ismertetőjét itt olvashatjátok:
Életkapu-Aranykapu: A szülés energetikai, spirituális tere, támogatása és védelme

A megfoganás, a szülés, a születés és a gyermekágy körüli energetikai és spirituális térről fogunk beszélni ezen az alkalmon.
A háborítatlan szülés során megjelenő energetikai térről és a benne megnyilatkozó ősi erőről, amely a szülés során elementáris erővel nyithatja ki az Életkaput.

Ez az őserő megtisztelő és méltó körülményeket kíván, akkor tud igazi valójában megnyilvánulni. A szüléskísérő bábák és segítők szakrális tértartó szerepüknél fogva támogathatják a szülő anyákat és a gyermekeket az Életkapu kinyílásában és az azon való méltóságos átjutásban. A gyermekvárás, a szülés és a gyermekágy spirituális és érzelmi biztonságát a hagyományos bábák világ különböző országaiban ma is gyakorolt mágikus és védelmező eljárással, szertartással kísérik.

Ebben az előadásban ezen eljárásokat, praktikákat és szertartásokat mutatom be a magyar és a mexikói bábaasszonyok tudása és hivatása előtt tisztelegve.

Eljárások:
- szavak ereje: imák, mantrák, énekek, varázsszavak, ráolvasások
- tisztítás az elemekkel: füstölés, vesszőzés, lemosás, fürdetés, izzasztókunyhó
- képek és tárgyak ereje: védelmező tárgyak, amulettek, szentképek, istennők, felajánlások
- oltár nyitás, Életkapu nyitás: szülés energetikai tere
- szülésre bocsátó szertartás („blessing way”-navaho szertartás)
- szülés utáni záró szertartás (mexikói hagyomány)
- lélekvisszahívás a szülés után (magyar, mexikói, tibeti hagyomány)

Előadó:
Márta Mihályfi
néprajzkutató, szüléstámogató dúla
------------------------------------------------
"Az első szüléskísérésem egy életre meghatározó beavatás volt. Az édesanya magabiztos, ösztönös viselkedése hatotta át annak a budapesti családi háznak a terét, amelybe a több napon át tartó vajúdásra és szülésre elvonultunk. A levegőbe megjelenő energetika, az édesanya által képviselt őserő rendezte át mindannyiunk érzéseit, gondolatai és a cselekedeteit. Sokat énekeltünk, meditáltunk, fordultunk a bennünk levő istenihez, finoman és csendesen, szeretetben oldottuk ki magunkból a kioldandókat, fontuk ki hajfonatainkat, nyitottuk a szívünket és a belső ajtókat, hogy áramoljon az energia. A családi ház pár napra egy olyan szakrális térré változott, ahol a szakrális időben egyetlen dolgunk volt: a születendő gyermekre, a vajúdó anyára és a támogató apára hangolódva megnyitni magunkat és egymást. Nyugalom és teljes bizalom hatotta át a belső és külső terünket és a bizonyosság, hogy minden a legnagyobb isteni által óvott rendben történik. Mindegyikünk akkor találkozott először a születéssel, de azt éreztük, hogy már évezredek óta és életeken át szültünk, vajúdtuk és születtünk. Az igazi beavatás akkor történt meg, amikor a kisbaba a kezembe érkezve született meg. Emlékszem arra, hogy olyan érzés volt, mintha a szentség érintette volna meg a kezemet. Ugyanazt éreztem akkor is, amikor a szülés után megfoghattam és hosszan kézben tartottam a méhlepényt. Lüktetett az élettől és az eredendő tisztaságtól. Guggolva a méhlepénnyel kezembe úgy éreztem, hogy ez az eredendő tisztaság a sejtjeimet rezgeti át, megáld és megtisztít. Beavat.
Hálával gondolok erre az anyára, aki nekem akkor minden ősanya erejét hozta el, hogy lehetőséget adjon a bennem levő ősanyával való találkozásra. Hálás vagyok néki, azért is, hogy meghívott erre az ünnepre, a szülés és születés ünnepére. Mert ez ünnep indított el ezen az úton, és ebben az ünnepben megélt őserő támogatja azóta is a szüléskíséréseket. Köszönöm!"

Az utóbbi 11 évben a szülés, a születés, az áldott állapot, a szertartások, a hagyományos értékrend és hagyományos gyógyítás kérdése foglalkoztat. Több évet éltem Mexikóban, ahol a hagyományos gyógyításról, a mexikói bábaságról, a szülés és születés aktuális lehetőségeiről végezhettem néprajzi-antropológiai terepmunkát és kutatást. Mexikói bábákkal tevékenykedtem, otthonszüléseket kísértem, születésházakban dolgoztam, gyógyító asszonyokkal szertartások és gyógyító eljárások részese és szervezője lehettem. Ezek a személyes tapasztalások adják alapjait az előadásaimnak, a tanításoknak és a gyógyító munkámnak.

Jelenleg előadásokban, elvonulásokban osztom meg tapasztalataimat és dúlaként szülésfelkészítéssel, szüléskíséréssel, szülés körüli szertartásokkal és gyógyítással támogatom a hozzám érkezőket.

Kutatásomnak és kapcsolataimnak köszönhetően több dokumentumfilm készült a mexikói bábák és a gyógyító asszonyok munkájáról, a nők életéről az On The Spot csapatával.

Megtekinthető a youtube-on:
a mexikói tanítómról, Angelina bábáról:
https://www.youtube.com/watch?v=-Hofa-0dZpY