Gyermekjóga

JÓGA MÓKA Hétfőn (6-9 éveseknek) 16:30-17:15-ig Csombor-Budavári Dettivel 

1 alkalom: 1500 Ft (45 perc) 5 alkalmas bérlet 7000 Ft.

Bejelentkezést kérek vasárnap este 20:00-ig a https://www.facebook.com/DEJOga.hu oldalon üzenetben, vagy a dejogagodollo@gmail.com e-mail címen. Várlak szeretettel!

Mi a gyerekjóga? Mire jó? A gyerekjóga egy játékos mozgásforma, ahol egy mesén keresztül vezetem be a gyerekeket a jóga világába. Az óra felépítése: mozgás, játék, mese alkalmazása egy időben, 45 percen keresztül. Minden jógafoglalkozás felépítése egy megszokott rendben zajlik: elhelyezkedés, köszöntés, bemelegítés, nyújtó, hajlító gyakorlatok, sorozatok, helyes testtartást elősegítő gyakorlatok, állatutánzó nagymozgások, végtagszétválasztó, keresztező gyakorlatok, az idegrendszer érését elősegítő gyakorlatok, gurulások, forgások, ugrások, relaxáció, légzőgyakorlatok, koncentráció-, figyelem-összpontosító, stresszmentes tanulást segítő gyakorlatok, agytorna, nagymozgásos játékok, érzelmi intelligenciát fejlesztő játékok, befejezés.

„A mai gyermekek életmódja nagymértékben mozgásszegény. Többek között ennek köszönhető, hogy beépítettük a gyermekjóga órákba a mozgásfejlesztést. Olyan gyakorlatokat végeztetünk a gyermekekkel, amelyek játékos módon, természetesen fejlesztik a fent említett területeket. Komplex mozgásfejlesztés valósul meg minden gyermekjóga órán." (Csíki Mariann-Jóga Móka alapítója)