Gerincjóga

GERINCJÓGA HATHA JÓGA ELEMEKKEL: CSÜTÖRTÖK 18.30-20.00 JAKAB ERZSÉBETTEL

FÉRFIAKNAK ÉS TELJESEN KEZDŐKNEK IS AJÁNLJUK!

VÁRUNK SZERETETTEL!

A tradicionális Hatha Jóga és a modern mozgásterápiák találkozása

Elsősorban a testtartás javításával: a helyes tartás nem csupán a mozgásszervi problémák gyógyításának alapfeltétele, de a megfelelő légzés elsajátításának is. A helyes légzés kiemelt szerepet kap a jógában, mivel azonnali, közvetlen hatással van úgy a hormonrendszerre és az emésztésre, mint az energiatestre. A harmadik terület a relaxációra való képesség javítása, amelyre a modern embernek egyre nagyobb szüksége van.

 

A modern ember figyelme a fizikai síkra irányul, ezért a jóga is itt kezdi a gyakorlást. Első lépésként az extrovertált, felgyorsult világból érkező ember figyelmét saját testére irányítja. Az elmélyült önvizsgálat számos jótékony hatással bír: lassul a légzés, az idegrendszer megnyugszik, a vérnyomás csökken, oldódnak a feszültségek és elindul a testtudat eddig nem tapasztalt intenzitású fejlődése.

 

A Gerincjóga elsődleges szerepe a megelőzés (prevenció), illetve utókezelés (rekreáció). Harmonikusan erősíti és nyújtja az izomzatot, precíz, anatómiai szempontból átgondolt gyakorlatokkal biztonságosan, mégis eredményesen alakítja a fizikai testet, és ezen keresztül hatással van az emberi élet egészére. Az egészség elérése és megőrzése az elsődleges cél, a már kialakult elváltozásokat szakorvos segítségével kell kezelni. A Gerincjóga, mint csoportos mozgásterápia, amely a teljes fizikumot kezeli módszeresen, támogatja és kiegészíti a személyre szabott, célirányos gyógyító eljárásokat.

 

A Gerincjóga élettani hatásai:

- javítja a keringést
- vitalizál
- javítja a tartást
- erősíti, lazítja és nyújtja az izomzatot
- növeli az ízületi hajlékonyságot
- javítja az általános közérzetet
- növeli a magabiztonságot
- javítja a koncentrációs készséget
- növeli a fizikai és pszichikai teherbírást
- javítja a testtudatot
- oldja a stresszt
- javítja az emésztést

 

Teljesen kezdők számára is javasolt, minden korosztálynak.