Gergely Anna

 Íme egy régebbi  cikk, a friss információk az Oktatók - Annarózsa menüpontban találhatók :) 
 Női vállalkozók: Gergely Anna (Shanti Jóga Stúdió) - Regina Online Magazin 2009/03. 

Kedves Anna, mesélj magadról, ki is vagy Te?
 
Hétköznapi Anyuka vagyok, ugyanolyan
szaladgálós-dolgozós-esendő-szerető Anyuka, mint legtöbbünk.
Kisfiam születésével átalakult az életem, es új utakat kerestem, amiben kiteljesedhetek mint Nő is.
 
Korábban sokat utaztam, utazási irodás állásaimban, es India nagy vonzást gyakorolt rám mind látnivalókban, mind szellemiségben. Néha hiányzik is az utazás, de mostani életszakaszomban sok más feladat vár.
 
Nagyon kommunikatív es melegszívű embernek tartom magam, szeretek gondoskodni és jó szervező vagyok. Diplomámat idegenforgalmi közgazdaként szereztem. Jelenleg, 2010. szeptemberétől a Bhaktivédanta Főiskola nappali Vaisnava Jógamester tagozatán tanulok és mellékállásos vállalkozóként üzemeltetem a Shanti Jógastúdiót, kineziológiai módszerek segítségével egyéni kezeléseket vállalok, és mindezek mellett a Padma Jógastúdióban Naliní női jógaoktatónak tanulok, és heti egyszer női jógát tartok itt a stúdióban.
 
Mikor és miért kezdtél vállalkozni?
Az életem hatalmasat fordult az elmúlt években, és ez sok minden átgondolására, megváltoztatására késztetett, aminek az egyik eredménye a Shanti Jógastúdió létrehozása Gödöllőn. Hivatalosan a 33. születésnapomon, 2009. január végén nyitottunk, aminek számomra szimbolikus jelentősége van. Egy olyan inspiráló tevékenységet kerestem, ami sokrétű hatásokkal bír, és számos fizikai előnye mellett lelki-szellemi pozitív eredményei is vannak. Úgy éreztem, a gyermek-munka-háztartás háromszögben ezt nem találom meg… kerestem a fejlődési lehetőségeket, es úgy gondolom, a sok út közül egy nagyon értékeset találtam a jógában. És mivel közösségi embernek tartom magam, és a családi házunkban hely is volt egy stúdió kialakítására, nem sokat gondolkoztam…
 
Mit tartasz a legnagyobb sikerednek a mostani életszakaszodban?
A nyitottságot, hogy észreveszem az új utakat, a bátorságot, hogy rájuk merek lépni, és az erőt, energiát, amit újra felfedeztem magamban…és folyamatos sikerként könyvelem el, hogy nagyon pozitív beállítottságú ember vagyok, ez számomra nagy jelentőségű a mindennapi életben. 
 
Mi az ami legtöbb problémát okozza neked abban, hogy nőként és vállalkozóként boldogulj?
Az időbeosztásra való fokozott figyelem… a nőknek (is) rendkívül sok életterületen kell helytállniuk, miközben megőrzik nőiességüket… számomra ez nagy feladat. De úgy érzem, jó úton vagyok.
 
Mit üzensz azoknak a nőknek, akik önálló vállalkozást akarnak indítani?
Nem tartom magam a szó klasszikus értelmében vállalkozónak. Inkább vállalkozó szelleműnek. Egy családias, bensőséges helyet szerettem volna kialakítani, ahol jól érzik magukat az emberek, és szívesen járnak vissza feltöltődni a különböző foglalkozásokra. Ez sikerült is….nagyon fontos szerintem még, hogy merjünk támaszkodni a családra, es ne szégyelljünk segítséget kérni akár tőlük, akár mástól. Nekem személy szerint rengeteget jelent a nagycsaládom közelsége, időben is és lelkileg is. Amit még lényegesnek tartok, hogy olyan dologba vágjunk bele, ha újat szeretnénk kezdeni, amiben mi magunk is örömünket leljük, ez nagyon feltöltő erejű. 
 
A vállalkozásoddal kapcsolatosan mit akarsz közölni a térség lakóival?
Vallom, hogy a jóga olyan komplex testi-lelki-szellemi tudástár önmagunkhoz, mint semmi más. Különböző irányzatok es útvonalak vannak arra, hogy hogyan találjuk meg az összhangot magunkkal es környezetünkkel….a jóga erre nagyon jó eszköz. Érdemes magunkon ’dolgozni’ minden szinten es időt szánni a feltöltődésre, energiáink harmonizációjára, a kicsi és a nagy örömökre való képesség megőrzésére.
 
Nekem a jóga ezt nyújtja, a nyugalmas örömöt, és ezt szeretném, ha minél többen átélnék. A stúdió igazán kellemes hely, ideális erre a célra. Mivel elsősorban a nők nyitottak az új lehetőségekre önművelés terén, gondolunk minden életszakasz női igényeire. Figyelek arra, hogy mindenki találhasson neki megfelelő jógát, amit igazán szívvel-lélekkel tud élvezni… nagyon felkészült, tapasztalt, sugárzó személyiségű oktatók tartják az órákat, öröm velük együttműködni. 

Várunk szeretettel mindenkit!