Hess Hangtálterápia és Hangmasszázs

Eddigi visszajelzések: "Szeretet van a kezedben, ez kincset ér" "Teljesen újjászülettem, ez egy ünnep volt számomra" "Éreztem, ahogy szétárad a méhemben a szeretetteli melegség, a nőiségem ereje, pont erre volt szükségem" "Te egy varázsló vagy tudod? Egy tündér! jövök még..." "Olyan gyönyörűnek érzem magam..."

Várlak klasszikus hangtálterápiára! A hangtálkezelés során a testedre helyezett terápiás Hess hangtálak gyógyító, tisztító, rezgésharmonizáló hatását élvezed. A hangtálakat a tested mindkét felületére felhelyezem, rituális sorrendben. A hangtálkezelés közben végig mantrákkal segítem a folyamatod. Használok még koshikat, kisebb tálakat, tündérdobot is. A tökéletes ellazulás garantált! A hangterápia időtartama kb. 60 perc, előtte-utána van kb. 10 perced beszélgetni, elmondani mi foglalkoztat, és a végén csendben pihenni, megosztani az élményeket, tapasztalatokat. 

Segíthet a hangterápia női testtudatod fejlődésében, női energiáid felébresztésében, önmagad elfogadásában és belső szexuális energiáid megújulásában, Tested szakrális templomként való megtapasztalásában. Kismamáknak is szeretettel ajánlom, őket babzsák fotelben kezelem, betöltött 13. héttől egészen a szülésig, masszírozni vagy oldaltfekvésben, vagy babzsákban tudok a várandósság időszakában. 

A hangtálkezelés díja 7000 Ft. Szánj rá összesen kb. 70-80 percet. Várlak szeretettel!

Hangmasszázsokat 2020. januárig nem vállalok, de Férjem gyógyító kezei között feltöltődhetsz, tájékozódj itt! 

2020. januárjától újra lesz hangmasszázs: Teljes hangtálkezelés ajurvédikus hátmasszázzsal kombinálva. Időtartama kb. 100 perc, plusz elő-utóbeszélgetés, így szánj rá 2 órát kérlek. Ára 10.000 Ft lesz, karácsonyi ajándékutalvány formájában dec. 20-ig 9000 Ft-ért megvásárolható! 

Foglalható 2020 januártól, kezelési időpontok kizárólag hétköznap, napközben, 9-16h között. 

Kapcsolat: S. Gergely Annarózsa, 70/333 4693, annagergely76@yahoo.com

"Szia Drága Anna! Nagyon köszönöm a tegnapi kezelést! Jólesett nagyon, ma pedig olyan könnyűnek érzem magam egész nap. Rá is álltam a mérlegre, de nem fogytam. De szerintem a lelkem ezer kilóval lett könnyebb! Szóval valahogy így tudnám megfogalmazni a hatást. Megyek újra! Puszi" Edit 

"Szia Anna, Nagyon, nagyon szépen köszönöm a tegnapi hangtálazást! Nagyon jól vagyok! :))))))) KÖSZÖNÖM SZÉPEN még 1x! :))))))" Ráhel

Olvasgatnivaló a hangtálakról:

A hangtálak hatása - melyet nehéz lenne nyugati fogalmakkal pontosan körülírni - az általa kibocsátott különleges rezonanciában rejlik. Ezt a rezonanciát annak a fémötvözetnek köszönheti, melynek arányait máig titokban tartják a tálakat készítő kovácsok. A tálakban eredetileg a bolygók analógiájára hét, később akár nyolc vagy tizenkettő fém ereje ötvöződik. A Himalája lejtőin a kovácsok imádság mellett, csapatmunkában, hosszú órák alatt, kizárólag kézműves technikával készítik.

A hangtálakban egyesülő alapfémek az egyes bolygókat szimbolizálják: az arany a Napot, az ezüst a Holdat, a higany a Merkúrt, a réz a Vénuszt, az ón a Jupitert, a vas a Marsot, az ólom pedig a Szaturnuszt.

Bár az eredeti, betegségeket célzottan gyógyító technika már nem ismert, a test és lélek energiáinak harmonizálására, a csakrák "karbantartására" ma is sok helyen alkalmazzák a hangtálakat. A módszer modern kori, a nyugati világban elterjedt formáját Peter Hess német fizikus alakította ki, aki a nyolcvanas években Nepálban és Tibetben tanulmányozta a keleti kultúrák hangokról és rezgésekről szóló elméleteit és gyakorlatait.

A kezelést találóan hangmasszázsnak hívják, ami tökéletesen fedi a kúra lényegét - a hanghullámok erejét egyébként kiválóan érzékelteti, ha vizet töltenek a tálba, és úgy szólaltatják meg őket: ilyenkor a tálban lévő folyadék fantasztikus táncba kezd. Mivel az emberi test 70%-a víz, a szervezet nagyszerű vezető közege az éneklő tál keltette hanghullámoknak: a vibrációk a szabad haladás érdekében feloldják a blokkokat és akadályokat, így biztosítva az energiák akadálymentes áramlását a testben.

Hogy néz ki egy hangtálterápiás kezelés a gyakorlatban?

A páciens kényelmes ruhában elhelyezkedik a kezelőágyon, matracon vagy párnákon. A test különböző pontjaira más-más méretű hangtálakat helyeznek, amit filccel borított ütővel szólaltatnak meg, meghatározott rend szerint. Az így keltett rezgések koncentrikus körökben végigáramlanak a testen, és feloldják az útjukban álló blokkokat. Ha a test akadálymentes, a rezgések könnyen áthaladnak rajta, majd a lábujjaknál és a hajszálak végeinél lépnek ki belőle.

A hangtálaknak a kezelendő testrész vagy terület alapján több típusa létezik: szívtál, gyomortál, medencetál, Assam-tál, Zen-tál, és a leggyakrabban ízületi és izomproblémákkal szemben bevetett univerzális tál. A kezelés során ütéssel, kongatással szólaltatják meg a tálakat, "éneklésre" viszont úgy bírják őket, hogy az oldalukat körkörösen simogatják a filccel vagy bőrrel borított ütővel. A tálak éneke kinyitja a szívet és befogadóvá teszi a lelket. Sokan páratlan spirituális élményként élik meg, ha ezt a tradicionális zenét hallgatják.

Miben segítenek a hangtálak?

A hangtálak a testben és a csakrákban keletkezett feszültségeket oldják fel. Ennek eredményeként hasznosak bármilyen izomfeszültség, különösen a hátfájás vagy a derékfájás kezelésére, a stressz oldására, és így az álmatlanság elűzésére, a koncentráció javítására, az elengedés megkönnyítésére. Javítják az emésztést, szabályozzák a vérkeringést, mélyebbé és egyenletesebbé teszik a légzést. A csakrák tisztításával és a test aurájának feltöltésével beindítják a test öngyógyító folyamatait. Kellemes velejárója az önbizalom és az öntudat növekvése, a kezelést követően energikusabbnak és tettre készebbnek érezhetjük magunkat.

A hangtálterápia nemcsak felnőtteknek hasznos, hanem például hiperaktív, figyelemhiányos vagy tanulási nehézségekkel küzdő csemetéknek is segítséget jelenthet abban, hogy a teljesítményük és a magatartásuk javuljon. Sőt, már a magzat is profitálhat a hangtálak keltette vibrációkból: a terhesség alatt az anya és a magzat közti kommunikációt, energia- és tápanyagáramlást teszi élénkebbé a csodahang.

És egy kis olvasgatnivaló az ajurvédáról:

Az ayurveda ősi, több mint ötezer éves bölcsessége képessé teszi az embert arra, hogy visszanyerje a Természettel való összhangot, a testi és lelki harmóniát, és megteremtse az egészséget. Az ayurvedikus masszázseljárások kiváló segítséget nyújthatnak ebben.

Az Ayurvedikus masszázs előnyei

 •    Nyugtatja a váta dósát és ezáltal stabilizálja az idegrendszert.
 •    Harmonizálja a pitta dósát, segíti az emésztést és támogatja az Agnit, az emésztés tüzét.
 •    Egyensúlyba hozza a kapha dósát.
 •    Segít a srótáknak, a szervezet mikrocirkulációs csatornáinak tisztán tartásában, a dugulások megszüntetésében fontos szerepe van.
 •    Erős méregtelenítő hatása van, segítségével a szervezetben felgyülemlett ámát, a toxikus anyagokat hatékonyan ki lehet üríteni az emberi testből.
 •    Boldogsághormonok, növekedési hormonok és nemi hormonok termelődnek akkor, ha valakit masszíroznak.
 •    Stresszmentesíti a szervezetet.
 •    Élénkíti a vérkeringést.
 •    Erősíti az idegrendszert.
 •    Erősíti az izmokat.
 •    Széppé és ruganyossá teszi a bőrt.
 •    Jó közérzetet biztosít, vitalizál, energiával tölti fel a testet, békével és nyugalommal a lelket.
 •    A bőrünkön található reflexzónák stimulálásával belső szerveink működését is egyensúlyba hozza.

Akit rendszeresen masszíroznak, annak testében ódzsasz, vagyis boldogsághormon és életenergia termelődik, erősödik az immunrendszere, nő a vitalitása.

További információ és tudnivalók az ayurvédáról, valamint testtípus teszt a www.ayurliget.huoldalon :)

http://ayurliget.hu/dosha_test

Mi az ájurvéda?

Az ájurvéda legfőbb jellemvonása, hogy a betegségek megelőzését és kezelését a test és az elme egyensúlyának megteremtésén keresztül éri el. Ezt a helyes életmód, a megfelelő táplálkozás, az olyan nagyhatású testi-lelki gyakorlatok, mint a jóga és a meditáció, továbbá ősi receptúrák alapján készült gyógynövénykészítmények, valamint speciális tisztító, méregtelenítő és megfiatalító eljárások segítik. Kizárólag természetes eszközökre és módszerekre építkező, gyengéd, ám mégis rendkívül hatékony eljárásai az utóbbi évtizedekben világszerte rendkívül népszerűvé tették az ájurvédát. Emberek tízezrei használják jól bevált alapelveit és terápiás eljárásait egészségük megőrzésére és javítására, valamint általános jóllétük fokozására.

Szanszkritul, India szent nyelvén az ájusz szó életet vagy élethosszt jelent. Az ájurvéda tudósai szerint az ájusz az élet teljessége, mely a fogantatástól a halálig tartóan létezésünk minden mozzanatát átfogja, és kiterjed az ember és a kozmosz összes kapcsolódási pontjára, a test, a lélek és a szellemi Önvaló szintjén egyaránt. A véda szó tudást vagy tudományt takar, különösképpen az ősi bölcsektől származó szent tudást, melyben a mindenség és saját életünk legmélyebb titkai tárulnak fel. Az ájurvéda szót tehát úgy értelmezhetjük, hogy „az élet, illetve a hosszú élet teljességének átfogó tudománya, melyet az ősi bölcsek tártak fel és hagyományoztak ránk.”

Az ind hagyomány úgy tartja, hogy az ájurvéda, az élet tudománya, egyidős a mindenséggel. E tudás, mint mondják, magába a teremtésbe van beleszőve, és első megfogalmazója nem más, mint Brahmá, az univerzum teremtő intelligenciája, aki az összes élőlénybe beoltotta az egészség, a hosszú élet, az életerő és a testi-lelki jól-lét iránti vágyakozást. Minden élő szervezetben megvan a belső egyensúlyra való törekvés és a vele született gyógyító erő, valamint az ennek használatára való képesség.

Az ájurvéda voltaképpen ennek, a magában az életben meglévő és működő gyógyító erőnek a rendszerezett tudománya. Az ájurvédikus gyógyászat felismeri, hogy mindannyian a természet elválaszthatatlan részei vagyunk, és hogy a mi szervezetünkben is elevenen működnek az élet ritmusai és ciklusai, valamint az élővilág harmonikus egyensúlyát megteremtő és fenntartó természeti erők. Ha összhangban élünk velük, segítségül hívhatjuk őket jó egészségünk megteremtéséhez és megőrzéséhez.