Gyermekjóga

JÓGA MÓKA Hétfőn (5-8 éveseknek) 16:45-17:30-ig Csombor-Budavári Dettivel 

1 alkalom: 1200 Ft 45 perc 5 alkalmas bérlet 5500 Ft.

Bejelentkezést kérek vasárnap este 20:00-ig a www.facebook.com/DEJÓga oldalon üzenetben, vagy a dejogagodollo@gmail.com e-mail címen. Várlak szeretettel!

Mi a gyerekjóga? Mire jó?

A gyerekjóga egy játékos mozgásforma, ahol egy mesén keresztül vezetjük be a gyerekeket a jóga világába. Az óra felépítése: mozgás, játék, mese alkalmazása egy időben, 45 percen keresztül. Minden jógafoglalkozás felépítése egy megszokott rendben zajlik: elhelyezkedés, köszöntés, bemelegítés, nyújtó, hajlító gyakorlatok, sorozatok, helyes testtartást elősegítő gyakorlatok, állatutánzó nagymozgások, végtagszétválasztó, keresztező gyakorlatok, az idegrendszer érését elősegítő gyakorlatok, gurulások, forgások, ugrások, relaxáció, légzőgyakorlatok, koncentráció-, figyelem-összpontosító gyakorlatok, nagymozgásos játékok, érzelmi intelligenciát fejlesztő játékok, befejezés.

A mai gyermekek életmódja nagymértékben mozgásszegény. Többek között ennek köszönhető, hogy beépítettük a gyermekjóga órákba a mozgásfejlesztést. Olyan gyakorlatokat végeztetünk a gyermekekkel, amelyek játékos módon, természetesen fejlesztik a fent említett területeket. Komplex mozgásfejlesztés valósul meg minden gyermekjóga órán." (Csíki Mariann-Jóga Móka alapítója)