Főzőtanfolyam ételérzékenyeknek 2019. november 9. 10-15h

Glutén-, laktóz-, tejfehérje-érzékeny vagy? Esetleg még ezekhez társul a fruktóz és a hisztamin is? Komoly nehézséget és pánikot jelent elindulni ezen az úton? Nem tudod mit egyél, hol vásárolj, hogyan készítsd el az ételeidet? Szeretnéd megtanulni mit mire cserélj le a konyhádban, mit mivel lehet helyettesíteni, hogyan lehet növényi alapanyagokból minden mentesen, egészségesen táplálóan és változatosan étkezni?

5 órás mini worksopunkon ebben tudunk neked segíteni. Egyszerű a hétköznapokon is könnyen és jól használható ételeket készítünk, friss alapanyagokból. A workshopra elsősorban ételérzékenyeket várunk. Számukra kívánjuk megmutatni, hogy ételérzékenységgel is lehet egyszerű és finom ételeket is készíteni.

A főzőtanfolyam ára 9000 Ft. Tartalmaz minden nyersanyagot, nyomtatott recepteket és 5 óra komplex főzést, és minden finomságot amit a végén közösen elfogyasztunk! 

Vezeti: Vargáné Bende Erika 

A fejemben már nagyjából összeállt a menü. Szeretnék egy bőségtálat készíteni, amelyen lesz zöld fűszeres chiamagos-lenmag kréker, kókuszos zellerkrém, brokkolis-quinoa fasírt, zöldséges rizskosárkák, tökmagos sült paprika peszto, marokkói sütőtök, kölestúrós palacsinta, toszkán olívás keksz. Desszertnek meg palacsinta :) 

A kekszet ma el is készítettem:
Hozzávalók: (mini adaghoz)
1 lenmagtojás, 1 ek. növényi vaj, 1 ek. olívaolaj 1 ek. köles liszt, 1 ek. hajdina liszt, 2 ek. fehér rizsliszt, 2-3 ek. rizstejszín, oregánó, bazsalikom, rozmaring, só, pici bors.
Összekevertem mindent, közepes keménységű tésztát kaptam, ujjnyi vastagra nyújtottam és pizza szeletelővel méretre vágtam.

Előmelegített sütőben 175 fokon 25 percig sütöttem.

Glutén,tejszármazék, fruktóz mentes, alacsony hisztamin tartalmú.