Ayurvédikus főzőtanfolyam 2018. május 27.

 

„Mennyei konyha, isteni ízek!” "Végre megtanultam, hogyan alkossam meg a Govinda étterem ízeit otthon is! Imádom!" " Rengeteg információt kaptam, nagyon jól éreztem magam! jövök legközelebb is!"


Az indiai vegetáriánus konyha a világ legváltozatosabb és legízletesebb főzési hagyománya. A képzés bevezetést nyújt a hús nélküli, az Ájurvéda által javasolt lakto-vegetáriánus életmód alapelveibe és gyakorlatába.

A tanfolyam során a résztvevők megismerkedhetnek a vegetáriánizmus egészségügyi vonatkozásaival, a hagyományos főzési technikákkal, a fűszerezés alapelveivel, valamint megtanulják a tipikus indiai fogások receptjeit és elkészítési módjukat. Az oktatásban konyhatechnikai eljárások sokasága szerepel, mint például a házisajt előállítása, a leggyakoribb indiai tésztafélék és édességek elkészítésének trükkjei, levesek és szószok főzése, illetve a zöldségételek és rizsek elkészítésének titkai.

A fent leírt indiai főzőtanfolyamot az alábbi részek alkotják (ezek közül annyit főzünk meg, amennyire van időnk):
Gyakorlatban: sült, főtt, párolt és vokos szabdzsik (zöldséges főételek), több féle rizs, 2 féle dhál (leves), sajtkészítés, főtt és nyers csatnik (édes-csípős szószok), vada (vega fasírt), pakorák (bundában sült zöldségek), csapáti és puri (lepények), több féle ital és 2 féle édesség. Elméletben: étkezés alapelvei, fűszerek használata, ételek társítása.

Szakácsnőnk: Simon Viola, Vrajaloka Mataji, a fővárosi Krisna templomból!

Tanfolyam ára: 9000 Ft/ 5-6 óra. Jelentkezz be kérlek Annánál :) Kapacitásunk 8 fő. 10kor kezdünk :) Várunk szeretettel!